ostekake med hvit sjokolade

Ostekake med hvit sjokolade

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • 200 g Digestive kjeks
  • 50 g Smør
  • Ostemasse:
  • 450 g Hvit kokesjokolade
  • 3 dl Kremfløte
  • 400 g Kremost naturell
  • 4 stk Egg
  • 2 ts Vaniljesukker
  • Kjeksbunn:

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

  1. Sett stekeovn på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen.
  3. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (ca 23 cm i diameter).
  4. Sett springformen inn ovn og stek den i ca 7 minutter. Avkjøl.
  5. Reduser varmen i ovnen til 140 °C.
  6. Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumfolie slik at kakeformen blir vanntett.Ostemasse:
  7. Hell kremfløte i en kasserolle og brekk sjokoladen i. Varm forsiktig opp under omrøring til sjokoladen er smeltet.
  8. Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
  9. Når du har fått en fin ostemasse tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping.
  10. Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad).
  11. Stek kaken i ca 1 time ved 140 °C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.