Ostekake med hvit sjokolade
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- 200 g Digestive kjeks
- 50 g Smør
- Ostemasse:
- 450 g Hvit kokesjokolade
- 3 dl Kremfløte
- 400 g Kremost naturell
- 4 stk Egg
- 2 ts Vaniljesukker
- Kjeksbunn:
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
- Sett stekeovn på 180 °C.
- Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen.
- Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (ca 23 cm i diameter).
- Sett springformen inn ovn og stek den i ca 7 minutter. Avkjøl.
- Reduser varmen i ovnen til 140 °C.
- Dekk hele utsiden av kakeformen med et helt stykke aluminiumfolie slik at kakeformen blir vanntett.Ostemasse:
- Hell kremfløte i en kasserolle og brekk sjokoladen i. Varm forsiktig opp under omrøring til sjokoladen er smeltet.
- Visp sammen kremost, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
- Når du har fått en fin ostemasse tilsettes sjokolade- og kremblandingen under visping.
- Hell massen i springformen og plasser denne i ovnen i en langpanne fylt med varmt vann (vannbad).
- Stek kaken i ca 1 time ved 140 °C. Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 1 time før den tas ut og settes til avkjøling.