Amerikansk ostekake
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Bunn:
- 70 g Meierismør
- 100 g Hvetemel
- 1 ss Sukker
- 1 stk Eggeplomme
- Ostemasse:
- 500 g Kremost naturell eller med ananas og mandarin
- 2 stk Eggehvite
- 6 stk Egg
- 6 dl Lettrømme
- 200 g Sukker
- 1 stk Sitron saft og revet skall
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Bland meierismør, hvetemel, sukker og eggeplomme.
- Trykk deigen ut i en godt smurt, rund form, ca 22 cm i diameter.
- Pensle deigen med litt av eggehviten og stek bunnen i stekeovnen i ca. 15 minutter til den er sprø og gyllen.Ostemassen:
- Rør sammen alle ingrediensene til fyllet og hell det over den stekte bunnen.
- Senk temperaturen på stekeovnen til 150 °C, og stek kaken videre i ca. 1 time til fyllet er stivt.
- Kaken kan spises både varm og kald. Pynt den gjerne med frukt eller bær.