Superrask iskake
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- 2 dl Kremfløte
- 4 ss Melis
- 3 dl Gresk yoghurt
- Kjeksbunn:
- 150 g Havrekjeks
- 2 ts Malt kanel
- 3 ss Smør
- Sorbet:
- 1 l Blåbær jordbær eller andre bær, fryste
- 5 ss Sukker
- 2 ss Appelsinjuice
- Fløteis:
Fremgangsmåte:
Fløteis:
- Visp kremfløte og melis til en luftig krem og vend inn gresk yoghurt.
- Sett bollen i fryseren mens det resterende fyllet forberedes.Kjeksbunn:
- Kjør kjeks, kanel og smeltet smør i en foodprosessor.
- Trykk dette ut i en springform, 24 cm i diameter. Sett den kaldt i noen minutter.Sorbet:
- Kjør frosne bær, sukker og juice til det får en sorbet-liknende konsistens.
- Legg bærmassen og yoghurtkremen lagvis på kjeksbunnen.
- Dekk kaken med plast og frys i minst fire timer. Tines i ca 15 minutter før servering.