Superrask iskake

Superrask iskake

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • 2 dl Kremfløte
  • 4 ss Melis
  • 3 dl Gresk yoghurt
  • Kjeksbunn:
  • 150 g Havrekjeks
  • 2 ts Malt kanel
  • 3 ss Smør
  • Sorbet:
  • 1 l Blåbær jordbær eller andre bær, fryste
  • 5 ss Sukker
  • 2 ss Appelsinjuice
  • Fløteis:

Fremgangsmåte:

Fløteis:

  1. Visp kremfløte og melis til en luftig krem og vend inn gresk yoghurt.
  2. Sett bollen i fryseren mens det resterende fyllet forberedes.Kjeksbunn:
  3. Kjør kjeks, kanel og smeltet smør i en foodprosessor.
  4. Trykk dette ut i en springform, 24 cm i diameter. Sett den kaldt i noen minutter.Sorbet:
  5. Kjør frosne bær, sukker og juice til det får en sorbet-liknende konsistens.
  6. Legg bærmassen og yoghurtkremen lagvis på kjeksbunnen.
  7. Dekk kaken med plast og frys i minst fire timer. Tines i ca 15 minutter før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.