Fastelavnsboller
Garantert luftige og saftige boller til fastelavn! Bak tidenes beste fastelavnsboller som du kan fylle med krem og syltetøy, mandelmasse, vaniljekrem, sjokoladekrem eller noe annet godt.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- Boller:
- 100 g Smør
- 3,5 dl Lettmelk
- 50 g Gjær
- 1 dl Sukker
- 0,5 ts Salt
- 1,5 ts Malt kardemomme
- 1 ts Bakepulver
- 600 g Hvetemel
- Krem:
- 1 ss Sukker
- 0,5 ts Vaniljesukker
- 3 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
- Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
- Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
- La den heve til dobbelt størrelse.
- Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev straks på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Sett ovnen på 200 °C.
- Pensle bollene med egg og stek de midt i ovnen i ca 7 - 15 minutter og avkjøl dem på rist. Kokkens tips:Er du usikker på om bollene er ferdig stekt? Dunk lett på dem med fingrene. Når lyden høres hul ut er de klare.
- Krem: Ha sukker og vaniljesukker i den kalde fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornete. Kokkens tips:Du kan lage mange variasjoner av fastelavensboller. Fyll med krem og syltetøy, limecurd, vaniljekrem eller sjokoladekrem.
- Skjær toppen av bollene og legg på kremen. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.