Rabarbrakake med ostekrem
Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Dette er en saftig og enkel rabarbrakake.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
12 porsjoner
- Kake:
- 500 g Rabarbra
- 3 stk Egg
- 250 g Sukker
- 175 g Smør
- 150 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- Ostekrem:
- 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 200 g Kremost naturell
- 100 g Melis
Fremgangsmåte:
Kake:
- Sett ovnen på 175 ºC.
- Vask og rens rabarbraen og kutt i grove biter.
- Piske egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret og avkjøl det.
- Tilsett smør, siktet hvetemel, bakepulver og rabarbra til eggedosisen og vend det forsiktig inn.
- Hell røren over i en rund form (26 cm i diameter).
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.Ostekrem:
- Visp vaniljekvarg, kremost og melis til en luftig krem.
- Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.