Rabarbramuffins
Dette er en deig som enten kan brukes til muffins, eller som en saftig langpannekake. Like god til begge deler.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 500 g Rabarbra
- 3 stk Egg
- 250 g Sukker
- 175 g Smør
- 150 g Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
- Ostekrem:
- 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 200 g Kremost naturell
- 100 g Melis
Fremgangsmåte:
- Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i små biter.
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
- Tilsett smeltet avkjølt smør. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
- Røren helles enten over i muffinsformer eller en bakepapirkledd springform (24 cm).
- Stikk rabarbra ned i røren og fordel dem jevnt utover.
- Muffinsene stekes midt i ovnen på 175 ºC i 15–20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene, mens kaken stekes ved samme temperatur midt i ca. 40 minutter.Ostekrem:
- Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem sammen til en luftig krem.
- Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.