Rabarbrapai med jordbær
Ønsker du smaken av sommer? Da bør du lage denne deilige paien.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
- Paibunn:
- 300 g Hvetemel
- 6 ss Sukker
- 1 krm Salt
- 2 stk Egg
- 1 ts Bakepulver
- 185 g Smør
- Fyll:
- 100 g Sukker
- 1 ss Potetmel
- 300 g Jordbær
- 500 g Rabarbra
- 1 stk Egg , til pensling
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, sukker, salt, egg, bakepulver og smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) i en foodprosessor og kjør deigen i ca. 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
- Ha deigen ut på et bakebord og elt deigen raskt sammen.
- Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minst 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 225 ºC.
- Kjevle vel halvparten av deigen ut til en rund leiv og kle bunn og kant på en smurt paiform (26 cm i diameter). Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel.
- Skjær jordbær og rabarbra i biter, vend det i sukker og potetmel og fordel det utover paibunnen.
- Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det over fyllet, eller skjær deigremser og legg som et gitter over fyllet. Prikk heldekkende lokk med en gaffel.
- Pensle med egg.
- Stek paien i midt i ovnen i ca. 30 minutter.
- Server paien lun med krem, vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus.