skogsbærkake

Skogsbærkake

En frisk og lett kake eller dessert som passer til enhver anledning.

Se flere deilige kaker med frukt og bær her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 10 stk.

  • Bunn:
  • 3 stk Eggehvite
  • 125 g Rørsukker
  • 100 g Mandler , grovmalt
  • 100 g Hasselnøtter ,grovmalt
  • Fyll:
  • 8 stk Gelatinplater
  • 3 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • 75 g Sukker
  • 100 g Blåbær
  • 100 g Bringebær
  • 50 g Bjørnebær
  • 25 g Solbær
  • 25 g Rips

Fremgangsmåte:

Bunn:

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  2. Pisk romtempererte eggehviter halvstive før du blander inn sukker.
  3. Bland inn grovmalte mandler og hasselnøtter.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Sett formen i ovnen og stek den i 25 minutter. Ta kakebunnen ut av formen, snu og stek 5 minutter til slik at du får en sprø bunn.Fyll:
  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 7 minutter.
  6. Bland kvarg, yoghurt og sukker.
  7. Varm opp bærene i en kasserolle og mos de i en blender eller med en stavmikser.  Kokkens tips:Blandingsforholdet på bærene, og hvilke bær du ønsker å benytte, bestemmer du selv. Tilsammen skal det bli 300 g bær.
  8. Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring, før du avkjøler det hele.
  9. Hell bærmosen i en tynn stråle i kvargblandingen under stadig omrøring.
  10. Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen.
  11. Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer.
  12. Pynt med friske bær.

Se flere deilige kaker med frukt og bær her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.