Skogsbærkake
En frisk og lett kake eller dessert som passer til enhver anledning.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- Bunn:
- 3 stk Eggehvite
- 125 g Rørsukker
- 100 g Mandler , grovmalt
- 100 g Hasselnøtter ,grovmalt
- Fyll:
- 8 stk Gelatinplater
- 3 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 2 dl Yoghurt naturell
- 75 g Sukker
- 100 g Blåbær
- 100 g Bringebær
- 50 g Bjørnebær
- 25 g Solbær
- 25 g Rips
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett stekeovnen på 175 ºC.
- Pisk romtempererte eggehviter halvstive før du blander inn sukker.
- Bland inn grovmalte mandler og hasselnøtter.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) eller en rektangulær form (20 x 33 cm) og fordel mandelmassen jevnt i formen. Sett formen i ovnen og stek den i 25 minutter. Ta kakebunnen ut av formen, snu og stek 5 minutter til slik at du får en sprø bunn.Fyll:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca. 7 minutter.
- Bland kvarg, yoghurt og sukker.
- Varm opp bærene i en kasserolle og mos de i en blender eller med en stavmikser. Kokkens tips:Blandingsforholdet på bærene, og hvilke bær du ønsker å benytte, bestemmer du selv. Tilsammen skal det bli 300 g bær.
- Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring, før du avkjøler det hele.
- Hell bærmosen i en tynn stråle i kvargblandingen under stadig omrøring.
- Hell blandingen over den avkjølte mandelbunnen.
- Sett kaken kaldt til fromasjen er stivnet. Minimum 3 timer.
- Pynt med friske bær.