Skogsbærparfait
Parfait er en type fløteis som lages av stivpisket fløte, eggeplommer og sukkerlake. Konsistensen blir luftig og lekker.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 0,5 dl Vann
- 100 g Sukker
- 300 g Dypfryste skogsbær
- 5 stk Eggeplomme
- 100 g Sukker
- 5 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og sukker og la det stå og småkoke i noen minutter til sukkerlaken har kokt litt inn.
- Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett halvtinte skogsbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse.
- Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
- Kremfløte vispes luftig, men ikke helt stiv i en annen bolle og vendes forsiktig inn i eggedosisen.
- Til slutt røres bærene inn i blandingen.
- Ha parfaitblandingen over i porsjonsformer (f.eks store muffinsformer) eller en stor form som rommer hele parfaitblandingen. Dekk med plast og frys isen i noen timer til den er dypfryst. Obs! Fordi kremfløten er vispet til krem skal ikke denne røres i slik iskrem skal ved innfrysing.
- Sett parfaiten i kjøleskap i noen minutter (fra 10–20 minutter alt etter størrelsen) før servering, slik at den få den rette smak og konsistens.