Semifreddo med bringebær
Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
8 porsjoner
- 3 stk Egg
- 60 g Sukker
- 1 krm Salt
- 1 ts Vaniljesukker
- 3 ss Sitruslikør
- 3 dl Kremfløte
- 400 g Bringebær eller dypfryste
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider så raskt som mulig.
- Skill eggene i plomme og hvite.
- Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis.
- Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper.
- Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv.
- Vend eggedosis, stivpisket eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.
- Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie.
- Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.
- Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering. Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.