Semifreddo
Semifreddo er italiensk og betyr "halvfrossen". Det er en veldig luftig form for iskrem med en konsistens som ligner frossen mousse.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Vaniljestang
- 60 g Sukker
- 3 stk Egg
- 3 dl Kremfløte
- 100 g Mørk sjokolade, 70% kakao grovhakket
- 100 g Tørkede fiken
- 3 ss Honning
- 2 ss Likør
Fremgangsmåte:
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- skill eggehvite og eggeplomme fra hver andre.
- Pisk vaniljefrø, sukker og eggeplommer til det blir en luftig eggedosis.
- Pisk eggehvitene stiv i en annen bolle.
- Visp kremfløten til luftig krem i en tredje bolle.
- Rør kremen inn i eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
- Rør til slutt inn sjokoladedråper, oppkuttet fiken, honning og likør.
- Sett blandingen i fryseren og rør i den noen ganger under innfrysingen for å forhindre store iskrystaller.