Bløtkake i brødform
En deilig bløtkake i brødform. Perfekt å lage dersom du ikke skal servere kake til så mange.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 8 stk.
- Sukkerbrød:
- 2 stk Egg
- 1 dl Sukker
- 1 dl Hvetemel
- 1 ss Potetmel
- 1 ts Bakepulver
- 1 ss Vann
- Vaniljekrem:
- 2 stk Eggeplomme
- 25 g Sukker
- 0,5 stk Vaniljestang
- 2 dl Melk
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- Fyll:
- 1 dl Jordbærsyltetøy
- 4 dl Kremfløte
- 1 pk Jordbær til pynt
- 0,5 pk Blåbær til pynt
- 50 g Mandler , hakkede
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett til slutt vann.
- Kutt en stripe med bakepapir som dekker bunnen og kortsidene i en brødform på 1,5 liter. Hell røren i den bakepapirkledde formen.
- Stek sukkerbrødet på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist og ta det forsiktig ut av formen. NB! Det beste er å bake sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes.Vaniljekrem:
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
- Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.
- Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
- Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker, da vil den skille seg.
- Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
Fyll: - Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med halvparten av jordbærsyltetøy.
- Del jordbær i biter. Visp halvparten av kremfløten til luftig krem og vend inn den andre halvparten av jordbærsyltetøy. Fordel jordbærkremen jevnt utover bunnen.
- Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken.Hvis du ønsker, kan du blande inn litt stivvispet kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
- Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Visp resten av kremfløten til luftig krem og dekk toppen av kaken med kremen.
- Del jordbær i skiver og pynt kaken med bær, mandler og f. eks. smuler av marengs.