Charlotte Russe
Charlottekaker er blitt laget i flere hundre år og det finnes mange varianter av denne typen.
Over 60 min
Avansert
Ingredienser:
12 porsjoner
- Rullekake:
- 4 stk Egg
- 120 g Sukker
- 120 g Hvetemel
- 0,5 ts Bakepulver
- 2 ss Bringebærsyltetøy
- Bavaroise:
- 2,5 dl Melk
- 2,5 dl Kremfløte
- 100 g Sukker
- 140 g Eggeplomme
- 10 stk Gelatinplater
- 1 stk Vaniljestang
- 50 g Bringebær (kan sløyfes)
- 4 dl Kremfløte ,pisket
Fremgangsmåte:
Rullekake:
- Sett ovnen på 200 °C.
- Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
- Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
- Hell røren i en stor langpanne dekket med bakepapir.
- Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 8 minutter.
- Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Kokkens tips:Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.
- Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull kaken sammen på langs. Her er det viktig å arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
- Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
- Skjær kaken i ca 1 cm tykke skiver.Bavaroise:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
- Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene.
- Varm melk, fløte, sukker, eggeplommer og vaniljefrø.
- Tilsett gelatin og bringebær.
- Avkjøl til romtemperatur, og tilsett mykt pisket krem.Å sette sammen kaken:
- Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.
- Hell i bavaroise og la kaken stå kaldt til bavaroise er stiv.
- Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt eller pisket kremfløte.
Kokkens tips:Charlotte Russe smaker best dersom den ikke fryses. Det er imidlertid ingenting i veien for å lage kaken en eller to dager før servering.