yoghurtkake
.../Oppskrifter/Is/Iskaker

Yoghurtkake med gresk yoghurtbunn

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 10 stk.

  • Bunn:
  • 1 stk Egg
  • 60 g Brunt sukker
  • 40 g Gresk yoghurt
  • 50 g Hvetemel
  • 0,5 ts Bakepulver
  • 25 g Mandler , finmalt
  • 0,5 dl Solsikkeolje
  • Fyll:
  • 6 stk Gelatinplater
  • 300 g Kvarg med smak (f.eks Skyr)
  • 300 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 400 g Yoghurt naturell
  • 75 g Sukker
  • 1 stk Appelsin , saft og skall
  • 1 stk Sitron ,saft og skall

Fremgangsmåte:

Bunn:

  1. Sett stekeovnen på 160 ºC.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland inn gresk yoghurt, og deretter mel, bakepulver og malte mandler. Rør til slutt inn solsikkeoljen.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og fordel massen jevnt i formen.
  5. Sett formen i ovnen og stek den i ca. 25 minutter til den blir lett gyllen.Fyll:
  6. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  7. Bland kvarg med yoghurt, sukker, samt skall av appelsin og sitron.
  8. Varm opp appelsin- og sitronsaften,og rør gelatinplatene inn i den varme væsken. Bland deretter inn to spiseskjeer yoghurtblandingen mens du rører.
  9. Tilsett dette i resten av yoghurt- og kvargblandingen under stadig omrøring.
  10. Blandingen helles deretter over den avkjølte nøttebunnen.
  11. Sett kaken kaldt til den er stivnet, i minimum tre timer.
  12. Pynt med friske bær, mørk sjokolade eller karamelliserte nøtter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.