Yoghurtkake med gresk yoghurtbunn
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- Bunn:
- 1 stk Egg
- 60 g Brunt sukker
- 40 g Gresk yoghurt
- 50 g Hvetemel
- 0,5 ts Bakepulver
- 25 g Mandler , finmalt
- 0,5 dl Solsikkeolje
- Fyll:
- 6 stk Gelatinplater
- 300 g Kvarg med smak (f.eks Skyr)
- 300 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 400 g Yoghurt naturell
- 75 g Sukker
- 1 stk Appelsin , saft og skall
- 1 stk Sitron ,saft og skall
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett stekeovnen på 160 ºC.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland inn gresk yoghurt, og deretter mel, bakepulver og malte mandler. Rør til slutt inn solsikkeoljen.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og fordel massen jevnt i formen.
- Sett formen i ovnen og stek den i ca. 25 minutter til den blir lett gyllen.Fyll:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
- Bland kvarg med yoghurt, sukker, samt skall av appelsin og sitron.
- Varm opp appelsin- og sitronsaften,og rør gelatinplatene inn i den varme væsken. Bland deretter inn to spiseskjeer yoghurtblandingen mens du rører.
- Tilsett dette i resten av yoghurt- og kvargblandingen under stadig omrøring.
- Blandingen helles deretter over den avkjølte nøttebunnen.
- Sett kaken kaldt til den er stivnet, i minimum tre timer.
- Pynt med friske bær, mørk sjokolade eller karamelliserte nøtter.