Appelsinkake
Hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne lekre kaken?
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
1 porsjon gir 8 stk.
- Kakebunn:
- 200 g Meierismør
- 200 g Sukker
- 3 stk Egg
- 1 stk Appelsin
- 50 g Syltet appelsinskall
- 1 ts Bakepulver
- 240 g Hvetemel
- Glasur:
- 120 g Melis
- 1,5 ss Appelsinsaft
- 20 g Syltet appelsinskall (eller revet appelsinskall)
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Rør smør og sukker lett og porøst.
- Rør i eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg.
- Vask appelsinen. Finriv skallet av hele appelsinen og press ut saften med en sitruspresse.
- Tilsett 0,5 dl appelsinsaft og finrevet skall fra appelsinen (hold eventuelt igjen litt til pynt).
- Bland syltet appelsinskall og bakepulver med mel. Bland det i deigen. Rør ikke for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn.
- Smør og strø en kakeform f.eks. en randform, eller avlang form på 1,5 liter til en kake på 8 porsjoner. Hell i deigen.
- Stek kaken i stekeovnen: 175 °C, ca. 45 minutter for randform og ca. 50 minutter for avlang form, ta den ut av ovnen og la den stå ca. 5 minutter i formen før du hvelver den ut. Avkjøles på rist.
Kokkens tips:Kaken kan med fordel fryses, men gjør det uten glasuren på. Glasur:
- Rør sammen melis og appelsinsaft og bre det over kaken.
- Pynt med appelsinskall, friskt eller syltet.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.