Saftig appelsinkake med sjokolade
Prøv en ny kake! Denne kaken smaker nydelig av frisk appelsin og mørk sjokolade.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Kakebunn:
- 400 g Sukker
- 320 g Smør
- 4 stk Egg
- 0,5 dl Appelsinjuice
- 1 dl Melk
- 320 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 2 ts Vaniljesukker
- 50 g Mørk kokesjokolade
- Glasur:
- 125 g Smør
- 4 dl Melis
- 2 ts Vaniljesukker
- 0,5 dl Appelsinsaft
- 100 g Hvit kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Kaken kan gjerne lages dagen før du skal servere den. Står den en natt i kjøleskapet blir den bare saftigere og bedre. Kakebunn:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Romtemperer smør og egg.
- Riv appelsinskall og press appelsinen for juice.
- Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsette eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hver av dem.
- Bland sammen det tørre.
- Tilsett væske og melblandingen vekselvis i røren.
- Rør inn appelsinskall.
- Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
- Strø hakket sjokolade på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen i 35 minutter.
Glasur:
- Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
- Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i fyllet.
- Tilsett til slutt revet appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.