Ingefærkake med ostekrem
En saftig og god krydderkake med en fyldig ostekrem som kan serveres hele året rundt.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- 2 stk Egg
- 90 g Brunt sukker
- 120 g Lys sirup
- 90 g Smør
- 2,5 dl Melk
- 250 g Hvetemel
- 0,5 ts Garam masala
- 1,5 ts Malt ingefær
- 1 ts Natron
- 90 g Kremost naturell
- 185 g Melis
- 1 ss Sitronsaft
- Kakebunn:
- Ostekrem:
Fremgangsmåte:
- Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
- Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
- Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
- Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
- Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.