Ingefærkake med ostekrem
.../Oppskrifter/Kaker/Formkaker

Ingefærkake med ostekrem

En saftig og god krydderkake med en fyldig ostekrem som kan serveres hele året rundt.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • 2 stk Egg
  • 90 g Brunt sukker
  • 120 g Lys sirup
  • 90 g Smør
  • 2,5 dl Melk
  • 250 g Hvetemel
  • 0,5 ts Garam masala
  • 1,5 ts Malt ingefær
  • 1 ts Natron
  • 90 g Kremost naturell
  • 185 g Melis
  • 1 ss Sitronsaft
  • Kakebunn:
  • Ostekrem:

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  2. Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
  3. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
  4. Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
  7. Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.