Appelsinkake med ostekrem
Lag en enkel og frisk kake med appelsin og fyldig ostekrem. Perfekt til enhver anledning.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Kakebunn:
- 400 g Meierismør
- 400 g Sukker
- 4 stk Egg
- 0,5 stk Appelsin (saft og skall)
- 400 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- Ostekrem:
- 250 g Kremost naturell
- 2 ss Sukker
- 0,5 stk Appelsin (saft og skall)
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Rør sukker og romtemperert smør hvitt.
- Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
- Tilsett revet appelsinskall og saft av en halv appelsin. Bland deretter inn mel blandet med bakepulver.
- Hell røren i en smurt langpanne f.eks. en firkantet kakeform ca. 25x35 cm.
- Stek ved 175 °C i 20-30 minutter til den er gjennomstekt og gyllen. Ostekrem:
- Bland sammen kremost, revet appelsinskall og sukker.
- Rør inn appelsinsaft til kremen er passe tykk.
- Smør kremen på hele kaken eller del kaken i stykker og server med ostekremen ved siden av.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.