Mandelkake
By familie og gjester på en deilig mandelkake toppet med luftig søt krem eller litt syrlig kvarg.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- Kakebunn:
- 400 g Sukker
- 350 g Smør
- 4 stk Egg
- 1 dl Melk
- 1 ts Mandeldråper
- 400 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 2 ts Vaniljesukker
- 50 g Mørk sjokolade, 52 % kakao
- 50 g Mandler
- Glasur:
- 3 dl Kremfløte eller kvarg med smak
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Rør sukker og smør hvitt og porøst.
- Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
- Tilsett melken og hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
- Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca. 25 x 35).
- Strø hakket sjokolade og mandler på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
- Serveres med pisket kremfløte eller med kvarg.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.