Pai med jordbær og vaniljekrem
Jordbær er noe vi alle forbinder med sommer. Her har vi satt sammen enkle ingredienser til en herlig fristelse i sommersolen.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- Paibunn:
- 180 g Hvetemel
- 50 g Sukker
- 100 g Meierismør
- 1 stk Egg
- 1 ss Vann
- Fyll:
- 2 stk Eggeplomme
- 25 g Sukker
- 0,5 stk Vaniljestang
- 2 dl Melk
- 2 ss Maisstivelse (maizena)
- 1 dl Kremfløte
- 500 g Jordbær
- 50 g Hvit sjokolade , finraspet (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca. 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
- Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer kaldt vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
- Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel før du lar den hvile i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
- Stek paibunnen i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Avkjøl paibunnen før den tas forsiktig ut av formen.Fyll:
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
- Skrap ut vaniljefrø fra vanillestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
- Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker for mye, da vil den skille seg.
- Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
- Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet.
- Kutt jordbær i skiver og pynt paien.