Pai med vaniljekrem og frukt
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Mørdeig:
- 180 g Hvetemel
- 100 g Smør
- 50 g Sukker
- 1 stk Egg
- Fyll:
- 2 stk Eggeplomme
- 25 g Sukker
- 0,25 stk Vaniljestang
- 2 dl Melk
- 2 ss Maisstivelse (maizena)
- 1 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, smør og sukker i en bolle og smuldre det fint. Tilsett egget og rør sammen. Ikke bearbeid deigen med enn nødvendig. Pakk deigen inn i plastikk og la den hvile kjølig i minst en 1/2 time. Kokkens tips:Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en ekstra eggeplomme eller litt kaldt vann. Er den litt løs kan du tilsette litt mer hvetemel.
- Finn frem en paiform, ca 22 cm i diameter, og smør den. Kjevle ut deigen og kle paiformen med den. Prikk bunnen med en gaffel og la den stå noen minutter før den settes i ovnen til steking ved 200 °C i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl paiskallet litt i formen før du tar det forsiktig ut.Fyll:
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
- Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
- Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker for mye, da vil den skille seg.
- Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
- Visp fløte til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Fyll paiskallet med blandingen og pynt med frukt.