Bærterte
20-40 min
Middels
Ingredienser:
6 porsjoner
- Paibunn:
- 150 g Meierismør
- 45 g Sukker
- 200 g Hvetemel
- 1 stk Eggeplomme
- 0,5 stk Sitron
- Fyll:
- 2 stk Eggeplomme
- 25 g Sukker
- 0,25 stk Vaniljestang
- 2 dl Melk
- 2 ss Maisstivelse (maizena)
- 1 dl Kremfløte
- 500 g Bringebær , blåbær, tyttebær, multer e.l
- 1 ts Frisk sitronmelisse til pynt
Fremgangsmåte:
Paibunn:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Smuldre smør, sukker og mel.
- Tilsett eggeplomme og sitronskall, og elt sammen til en smidig deig.
- Trykk deigen ut i en paiform (22 - 24 cm i diameter). Prikk den med en gaffel og stek den gyllen i stekeovnen i ca 15 minutter.Fyll:
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.
- Spe med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp under omrøring til den er passe tykk.
- Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
- Pisk kremfløte halvveis stiv og bland sammen med vaniljekrem.
- Dekk det avkjølte paiskallet med kremen, og topp terten med de bærene du ønsker.
- Pynt med frisk sitronmelisse og server.