Pavlova med bær
Kjempegod og stemningsfull pavlova til store og små festdager. Enklere å lage enn det ser ut.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
- Marengsbunn:
- 4 stk Eggehvite
- 225 g Sukker
- 1 ts Hvitvinseddik
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Vaniljesukker (kan sløyfes)
- Kakefyll:
- 5 dl Kremfløte
- 5 dl Ferdig vaniljekrem
- 500 g Friske bær
Fremgangsmåte:
Marengsbunn:
- Sett stekeovnen på varmluft 200 °.
- Tegn opp to sirkler på 20 cm i diameter på bakepapir og legg det på to stekeplater.
- Visp eggehvitene til skum, og tilsett sukker gradvis. Visp til tykk og blank marengs.
- Tilsett maisstivelse, vaniljesukker og eddik, og bland raskt sammen.
- Fordel marengsen mellom de to brettene.
- Senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Bruk fremdeles varmluft. Stek brettene i ca 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
- Skru av ovnen, og la de avkjøles i ovnen. Kakefyll:
- Visp kremfløten til luftig krem, og bland kremen med vaniljekrem.
- Legg en av bunnene på fat. Bre over halvparten av kremen og topp med bær. Legg deretter på den andre marengsbunnen, topp med resten av kremen og rikelig med bær.
- Dersom ønskelig; pynt med mynteblader og spiselige blomster.