pavlova med mango og pasjonsfrukt

Pavlova med mango og pasjonsfrukt

Sprø marengsbunn med myk mango, pasjonsfrukt og nøtter - prøv vår oppskrift som passer til alle anledninger.

Se flere deilige pavlova her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 16 stk.

  • Marengsbunn:
  • 6 stk Eggehvite
  • 1,5 ts Eddik, 7 %
  • 340 g Sukker
  • 1,5 ss Maisstivelse (maizena)
  • 2 ts Vaniljesukker
  • Topping:
  • 4 stk Mango
  • 3 stk Pasjonsfrukt
  • 5 dl Kremfløte
  • 4 ss Sukker
  • 2 ss Mandler , grovhakket
  • 2 ss Pistasjenøtter ,grovhakket
  • 2 ss Frisk mynte

Fremgangsmåte:

Marengsbunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Tegn et rektangel på ca 22 x 32 på et bakepapir med påtegnet side ned på bakeplaten.
  3. Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
  4. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsatt visper. Når marengsen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor rektangelet.
  5. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca. 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  6. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.Bunnen kan lages flere dager i forveien og oppbevares tørt med bakepapir rundt.Topping:
  7. Skrell og kutt mango i fine skiver, skrap kjøttet ut av pasjonsfrukten med en liten skje.
  8. Visp kremfløte og sukker til en luftig krem.
  9. Ha kremen på marengsbunnen rett før servering og pynt med mango, pasjonsfrukt, grovhakket mandler, pistasjnøtter og mynteblader.

Se flere deilige pavlova her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.