Pavlova med mango og pasjonsfrukt
Sprø marengsbunn med myk mango, pasjonsfrukt og nøtter - prøv vår oppskrift som passer til alle anledninger.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 16 stk.
- Marengsbunn:
- 6 stk Eggehvite
- 1,5 ts Eddik, 7 %
- 340 g Sukker
- 1,5 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 ts Vaniljesukker
- Topping:
- 4 stk Mango
- 3 stk Pasjonsfrukt
- 5 dl Kremfløte
- 4 ss Sukker
- 2 ss Mandler , grovhakket
- 2 ss Pistasjenøtter ,grovhakket
- 2 ss Frisk mynte
Fremgangsmåte:
Marengsbunn:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Tegn et rektangel på ca 22 x 32 på et bakepapir med påtegnet side ned på bakeplaten.
- Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
- Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsatt visper. Når marengsen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor rektangelet.
- Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca. 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
- La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.Bunnen kan lages flere dager i forveien og oppbevares tørt med bakepapir rundt.Topping:
- Skrell og kutt mango i fine skiver, skrap kjøttet ut av pasjonsfrukten med en liten skje.
- Visp kremfløte og sukker til en luftig krem.
- Ha kremen på marengsbunnen rett før servering og pynt med mango, pasjonsfrukt, grovhakket mandler, pistasjnøtter og mynteblader.