Minipavlova med lakris
Lakrispavlova er en enkel dessert eller porsjonskake hvor det meste kan gjøres på forhånd. Den er spennende og smakfull.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 8 stk.
- 4 stk Eggehvite
- 1 ts Eplecidereddik
- 225 g Sukker
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 1 ts Vaniljesukker
- Lakriskrem:
- 1 stk Vaniljestang
- 3 dl Helmelk
- 1 dl Kremfløte
- 4 stk Eggeplomme
- 1 dl Sukker
- 3 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 stk Hel kanel
- 2 stk Stjerneanis
- Topping:
- 3 dl Kremfløte
- 30 g Tyrkisk pepper (drops)
- 1 kurv Bringebær
- 1 kurv Jordbær
- 50 g Lakriskuler med sjokolade
Fremgangsmåte:
Marengsbunn:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Tegn 6 eller 8 sirkler på ca 8 – 10 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
- Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
- Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig har du den over i en sprøytepose og sprøyter massen innenfor sirklene som er opptegnet. Sprøyt gjerne en ekstra sirkel som markerer kanten.
- Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
- La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Lakriskrem:
- Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
- Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
- Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen varmes sakte men sikkert opp under omrøring, slik at den tykner. Ta kremen av koketoppen når den koker opp. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Topping:
- Visp kremfløten til luftig krem og vend den inn i lakriskremen.
- Knus Tyrkisk pepper.
- Pynt porsjons pavlovaene med lakriskrem, bringebær, jordbær, lakris kuler og tyrkisk pepper.
- Sikt over litt melis før servering.