Porsjonspavlova med vaniljekrem
Server noen lekre små porsjonspavlova som dessert eller på kakebordet. Smakfullt og enkelt.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- Marengsbunn:
- 4 stk Eggehvite
- 1 ts Eplecidereddik
- 225 g Sukker
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 ts Vaniljesukker
- Fyll/topping:
- 3 dl Kremfløte
- 2 ss Sukker
- 0,5 l Ferdig vaniljekrem
- 500 g Friske bær
Fremgangsmåte:
Marengsbunn:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Tegn 6 eller 8 sirkler på ca 8 – 10 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
- Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
- Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig har du den over i en sprøytepose og sprøyter massen innenfor sirklene som er opptegnet. Sprøyt gjerne en ekstra sirkel som markerer kanten.
- Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
- La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.Fyll/topping:
- Visp kremfløte og sukker til en luftig krem.
- Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre).
- Fordel kremen på marengsbunnene rett før servering og pynt med rikelig med bær og frukt (f.eks bringebær, blåbær og pasjonsfrukt).