Sjokoladepavlova

Lag en festflott pavlova i to høyder med smak av sjokolade og hjemmelaget vaniljekrem.

Se flere deilige pavlova her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • 6 stk Eggehvite
  • 1,5 ts Hvitvinseddik
  • 1 ss Maisstivelse (maizena)
  • 300 g Sukker
  • 100 g Mørk sjokolade, 70% kakao
  • Vaniljekrem:
  • 1 stk Vaniljestang
  • 3 dl Helmelk
  • 2 dl Kremfløte
  • 6 stk Eggeplomme
  • 1 dl Sukker
  • 3 ss Maisstivelse (maizena)
  • Fyll/topping:
  • 3 dl Kremfløte
  • 500 g Jordbær
  • 50 g Mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Tegn 2 sirkler på ca 20 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
  3. Brekk sjokoladen i biter og ha de i en bolle som tåler varme (glass/stål). Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. La sjokoladen smelte mens vannet småkoker.
  4. Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
  5. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig tilsettes smeltet sjokolade i en tyn stråle under forsiktig omrøring, slik at massen blir marmorert. Her er det viktig å ikke røre for mye. Fordel massen innenfor sirklene som er opptegnet.
  6. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  7. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Vaniljekrem:
  8. Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  9. Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
  10. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen varmes sakte men sikkert opp under omrøring, slik at den tykner. Ta kremen av koketoppen når den koker opp. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Montering:
  11. Pisk kremfløten og ved den inn i vaniljekremen.
  12. Fordel kremen og jordbærene mellom og på toppen av marengsbunnene og pynt med jordbær og smeltet sjokolade.

Se flere deilige pavlova her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.