Sennepsild
Sennepsild er lett å lage og har en himmelsk smak. Nydelig tilbehør til julefrokosten.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
- 1 ss Sennep fransk
- 1 ss Sukker
- 0,5 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 30 g Frisk dill hakket
- 2 dl Lettrømme
- 600 g Kryddersild
Fremgangsmåte:
- Vann ut filetene hvis de er veldig salte. Det gjør du ved å la de ligge i kaldt vann noen timer, alt etter behov.
- Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper slik at alt er godt blandet.
- Ha i hakket dill og bland inn rømme.Visste du at lettrømme finnes med både 10% og 18% fett?
- Skyll og tørk filetene. Skjær dem i passe stykker og ha dem i sennepssausen.
- Ha sennepssilden på en krukke eller glass som egner seg til å gi bort i gave. Ha gjerne litt ekstra dill på toppen av glasset.Sennepssilden bør trekke i 24 timer før den serveres og er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.