Pannekakedessert med sirup
Her får du en søt og lekker pannekakedessert inspirert av den østerriske desserten Kaiserschmarrn. Disse godbitene kan du gjerne servere med sirup, eplemos eller plommekompott.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 50 g Smør
- 3 stk Egg
- 3 dl Melk
- 225 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 1 ss Sukker
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret.
- Skill eggeplommer fra eggehviter, og visp sammen melk og eggeplommer i en bakebolle.
- Bland gradvis inn mel og bakepulver til du får enn glatt røre. Rør deretter inn smeltet smør.
- Pisk eggehvitene til marengs sammen med sukker. Vend deretter marengsen inn i pannekakerøren.
- Dekk til røren, og la den stå og svelle i ca. 15 minutter.
- Stek tykke pannekaker på middel svak varme.
- Del pannekakene i mindre biter. Ha dem i en bolle, strø over med melis og ha på sirup, eplemos eller plommekompott.