Lapper

Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.

Se flere deilige lapper og pannekaker her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 15 stk.

  • 2 stk Egg
  • 0,5 dl Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
  • 2 dl Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver

Fremgangsmåte:

  1. Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Hell i melken.
  2. Rør forsiktig inn mel og bakepulver. Rør minst mulig. La røren svelle i ca 15 minutter. Ernæringsrådgiverens tips:Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn.
  3. Stek lappene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem når røren stivner på den ene siden.
  4. Serveres lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost.

Prøv også våre andre oppskrifter på lapper og sveler:  Lapper med kvarg,   tradisjonelle sveler  eller mormors sveler .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.