Lapper
Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 15 stk.
- 2 stk Egg
- 0,5 dl Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 2 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
- 2 dl Hvetemel
- 1 ts Bakepulver
Fremgangsmåte:
- Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Hell i melken.
- Rør forsiktig inn mel og bakepulver. Rør minst mulig. La røren svelle i ca 15 minutter. Ernæringsrådgiverens tips:Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn.
- Stek lappene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem når røren stivner på den ene siden.
- Serveres lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost.
Prøv også våre andre oppskrifter på lapper og sveler: Lapper med kvarg, tradisjonelle sveler eller mormors sveler .