Pannekaker (grunnoppskrift)
Det er alltid greit å ha gode grunnoppskrifter å ta frem på kjøkkenet. Disse pannekakene er veldig gode.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 3 dl Hvetemel
- 0,5 ts Salt
- 6 dl Lettmelk
- 4 stk Egg
- 2 ss Smør
Fremgangsmåte:
Ernæringsrådgiverens tips:Hvis du bytter ut noe av det fine hvetemelet med grovt mel, får du i deg mer fiber og fullkorn. Det er godt for fordøyelsen og holder deg mett lenger. Bytt f.eks ut 1,5 dl av hvetemelet med 1 dl sammalt hvete fin og 0,5 dl lettkokte havregryn.
- Smelt smør.
- Ha mel og salt i en bolle.
- Visp sammen melk og egg og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smøret.
- Dekk til røren og la den stå og svelle i ca. 30 minutter.
- Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell så mye røre i pannen at røren så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider når den er ferdig. Kokkens tips:Har du melk eller syrnet melk som begynner å bli gammel? Den kan gjerne brukes i pannekaker.