Rislapper
Har du rester av risgrøt? Nystekte, lune rislapper smaker magisk godt med litt syltetøy og brunost.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 15 stk.
- 2 stk Egg
- 450 g Risgrøt
- 50 g Hvetemel
- 1 ss Sukker
- 0,5 ts Malt kardemomme
- 0,25 ts Salt
- 1 stk Vaniljestang
- smør til steking
Fremgangsmåte:
- Pisk eggene lett sammen med en gaffel.
- Bland kald risgrøt med egg, mel, sukker, kardemomme, salt og frøene av en vaniljestang.
- Rør alt godt sammen.
- Stek små rislapper i litt smør til lappene er gylne.
- Serveres gjerne med litt syltetøy og brunost.
Har du rester av havregrøten kan du følge samme fremgangsmåte. Garantert suksess det også