Vegetarlasagne
Denne lasagnen er helt uten kjøtt, men den smaker minst like godt.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Grønnsakssaus:
- 1 stk Løk
- 2 båt Hvitløk
- 0,5 stk Rød chili
- 4 stk Gulrot
- 1 stk Paprika
- 1 stk Grønn squash
- 150 g Sopp
- 1 boks Hermetiske tomater , hakket
- 1 potte Frisk basilikum
- 1 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 1 ts Sukker
- Ostesaus:
- 1 beger Cottage cheese (400 g)
- 50 g Parmesan , revet
- 3 stk Egg
- 1,5 dl Matfløte
- 200 g Revet gulost
- 8 stk Lasagneplater
Fremgangsmåte:
Grønnsakssaus:
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Del paprikaen i små biter, rasp gulrøtter grovt eller skjær de i skiver, del soppen i skiver og squash i tynne halvmåner. Du kan også erstatte pastaplatene med squash. Da bruker du en ostehøvvel og skjærer skiver av squashen på langs, isteden for å skjære den i halvmåner.
- Bruk en dyp stekepanne eller gryte. Fres løken i litt olje, før du tilsetter hvitløk og chili og lar alt surre til løken er blank. Ha i paprika, revet gulrot, sopp og squash og tilsett hermetisk tomat. La alt småkoke i 10 minutter. Tilsett frisk basilikum og smak til med sukker, salt og pepper.Sukkeret reduserer bitterheten fra tomatene og gir grønnsakssausen en rundere smak. Ostesaus:
- Rør sammen cottage cheese, parmesan, egg og fløte. Hvis du ikke skal bruke pastaplater er det lurt og redusere mengden fløte, hvis ikke blir lasagnen veldig bløt.
- Finn en ildfast form, ca 22 x 34 cm. Legg i grønnsakssaus, lasagneplater og ostesaus eller squashskiver lagvis. Det beste er å få flere lagt oppå hver andre. Prøv å avslutte med grønnsakssaus eller ostesaus, ikke lasagneplater. Topp det hele med revet ost.
- Stek lasagnen ved 200 °C på nederste rille i ca 30 minutter, til den er gylden.
- Server med en frisk, grønn salat. Vegetarlasagn er sunt og godt. Grønnsakene gjør den proppfull av vitaminer og mineraler og cottage cheese og egg supplerer med verdifulle proteiner.