Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Spagetti
- 1 stk Eggehvite
- 1 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 2 stk Tomat
- 1 boks Hermetiske tomater
- 1 dl Lettmelk
- 1 stk Hønsebuljongterning
- 1 ts Balsamicoeddik
- 1 ts Tørket rosmarin
- 2 ts Tørket oregano
- 1 ts Tørket timian
- 400 g Karbonadedeig
- 2 ss Bladpersille finhakket
- Ostesaus:
- 2 ss Smør
- 2 ss Hvetemel
- 3 dl Lettmelk
- 1 stk Eggeplomme
- 120 g Vellagret ost , revet
- g Olje (til steking)
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende, salt vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.
- Finhakk løk og hvitløk, og del tomatene i små terninger.
- Surr løken i olje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og tomater og stek i et par minutter til.
- Ha i hermetiserte tomater, melk, buljong, balsamicoeddik og tørket krydder. La sausen småkoke uten lokk.
- Stek karbonadedeigen på sterk varme til den er godt brunet, og tilsett den deretter i sausen. La alt koke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
- Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.
- Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.
- La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen, revet ost, salt og pepper.
- Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.
- Stek retten i ca 20-30 minutter.
- Servér gjerne med en grønn salat.