ovnsbakt pasta

Ovnsbakt pasta

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Aubergine (stor)
  • 1 stk Løk
  • 3 båt Hvitløk
  • 3 stk Gulrot
  • 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss Rapsolje (til steking)
  • 2 boks Hermetiske tomater
  • 1 ts Sukker
  • 1 ts Balsamicoeddik
  • 1 stk Grønnsakbuljong (terning)
  • 3 dl Vann
  • 250 g Pasta penne
  • 70 g Soltørkede tomater
  • 25 g Sorte oliven
  • Hvit saus:
  • 2 ss Smør
  • 2 ss Hvetemel
  • 4,5 dl Melk
  • 100 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg auberginen på en rist i ovnen, prikk den med en gaffel og stek til skallet på auberginen begynner å løsne og ser "rynkete ut", ca 30 minutter.
  2. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri.
  3. Varm olje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Tilsett gulrot, stangselleri og hvitløk og stek et par minutter til.
  4. Ha i hermetiserte tomater, sukker, balsamicoeddik, grønnsaksbuljong og vann. La alt koke til sausen begynner å tykne, ca 30 minutter.
  5. Mens tomatsausen koker lager du hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Rør inn mel, spe på med melk og la sausen koke opp under stadig omrøring. Når sausen har tyknet og er glatt tar du kjelen av platen. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
  6. Kok pasta, men kun ca halv koketid av det som er anbefalt på pakken. Pastaen skal såvidt begynne å bli mør.
  7. Del den ovnsbakte auberginen i to, skrap ut og grovhakk innmaten. Finhakk oliven og soltørket tomat og tilsett alt i sausen.
  8. Smør en ildfast form med smør. Legg litt pasta i bunnen av formen. Ha over litt av tomatsausen og deretter noe av den hvite sausen. Fotsett slik til all pasta og saus er brukt opp.
  9. Topp med revet ost.
  10. Stekes i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter eller til osten er gyllen og boblete.Bruk gjerne en smaksrik ost som cheddar eller ridderost.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.