Pizzasnurrer
Pizzasnurrer passer like godt til lunsj som til kveldsmat. Får du rester kan du fint fryse pizzasnurrene til en annen dag.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 16 stk.
- 50 g Gjær
- 4,5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 0,5 ts Salt
- 1 ss Olje
- 4 dl Sammalt hvete, grov
- 4 dl Hvetemel
- Fyll 1:
- 2 dl Tacosaus
- 100 g Kokt skinke
- 2 ss Tørket oregano
- 200 g Revet gulost
- Fyll 2:
- 3 ss Pesto
- 1,5 dl Pizzasaus
- 1 stk Rød paprika
- 100 g Kjøttpølse eller skinke
- 150 g Revet gulost
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen slipper bakebollen. Ernæringsrådgiverens tips:Ønsker du en enda grovere variant, kan du redusere noe av hvetemelet og erstatte det med samme mengde sammalt mel.
- Dryss litt mel over, dekk med plast og hev i ca. 1 time.
- Sett ovnene på 200 °C.
- Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel.
- Fordel fyllet utover pizzadeigen. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 16 like store biter. Kokkens tips:Fyllet kan du lage av akkurat de ingrediensene du liker best. Kanskje du har noen påleggsrester eller middagsrester? Eller noen grønnsaker som begynner å bli slitne? Bruk det i snurrene, og du slipper å kaste mat.
- Plassér snurrene på et stekebrett og etterhev dem på et lunt sted i 40 minutter.
- Stek snurrene midt i ovnen i ca. 20 minutter.