Salat på glass: Meksikansk salat
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Syltet rødløk:
- 0,5 stk Rødløk
- 2 dl Vann
- 1 dl Sukker
- 0,5 dl Eddik, 7 %
- Guacamole:
- 2 stk Avokado
- 1 ss Lettrømme
- 1 båt Hvitløk
- 1 ss Lime
- 2 ss Frisk koriander
- 1 boks Hermetiske sorte bønner
- 0,5 ts Malt spisskummen
- 0,5 ts Malt koriander
- 0,25 ts Malt chilipepper
- 0,5 stk Slangeagurk
- 1 stk Mango
- 100 gram Gulost
- 0,5 pk Ruccola
- Salat:
Fremgangsmåte:
Syltet rødløk:
- Skjær rødløk i tynne skiver og ha dem i en bolle.
- Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over rødløken.
- La løken trekke i eddiklaken til den har blitt avkjølt og hell deretter av laken.Guacamole:
- Lag guacamole ved å blande alle ingrediensene sammen. Kjør glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.Salat:
- Stek bønnene i litt olje sammen med krydder. Tilsett finhakket koriander og sett til side.
- Skjær mango, agurk og ost i terninger. Grovhakk ruccola.
- Lag salaten ved å legge ingrediensene lagvis i et glass med lokk. Start med guacamolen og fortsett med agurk og syltet rødløk. Legg deretter i bønner, mango og ost. Topp med ruccola og sett lokk på glasset.