Byggrynsalat med cottage cheese-dressing
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 dl Byggryn
- 2 stk Grønnsakbuljong (terning)
- 1 pk Ruccola
- 2 stk Avokado
- 2 ss Bladpersille
- 1 ss Sesamfrø
- Syltet rødløk:
- 1 stk Rødløk
- 2 dl Vann
- 1 dl Sukker
- 0,5 dl Eddik, 7 %
- Dressing:
- 200 g Cottage cheese
- 150 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 1 båt Hvitløk
- 1 ts Dijonsennep
- 1 ss Sitron
Fremgangsmåte:
- Kok byggryn i en kjele med vann og grønnsaksbuljong, i ca 20-25 minutter.
- Grovhakk ruccolasalat, finhakk bladpersille og skjær avokado i terninger.
- Bland alt sammen og tilsett sesamfrø. Ha over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.Syltet rødløk:
- Skjær rødløk i tynne skiver og ha løken i en bolle.
- Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over rødløken.
- La løken trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt. Hell av laken.Dressing:
- Finhakk hvitløk. Bland cottage cheese og kesam, og tilsett hvitløk og sennep. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Bland rødløken inn i salaten og server med dressingen.