byggrynsalat med cottage cheese dressing

Byggrynsalat med cottage cheese-dressing

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Byggryn
  • 2 stk Grønnsakbuljong (terning)
  • 1 pk Ruccola
  • 2 stk Avokado
  • 2 ss Bladpersille
  • 1 ss Sesamfrø
  • Syltet rødløk:
  • 1 stk Rødløk
  • 2 dl Vann
  • 1 dl Sukker
  • 0,5 dl Eddik, 7 %
  • Dressing:
  • 200 g Cottage cheese
  • 150 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 båt Hvitløk
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 ss Sitron

Fremgangsmåte:

  1. Kok byggryn i en kjele med vann og grønnsaksbuljong, i ca 20-25 minutter.
  2. Grovhakk ruccolasalat, finhakk bladpersille og skjær avokado i terninger.
  3. Bland alt sammen og tilsett sesamfrø. Ha over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.Syltet rødløk:
  4. Skjær rødløk i tynne skiver og ha løken i en bolle.
  5. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over rødløken.
  6. La løken trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt. Hell av laken.Dressing:
  7. Finhakk hvitløk. Bland cottage cheese og kesam, og tilsett hvitløk og sennep. Smak til med sitron, salt og pepper.
  8. Bland rødløken inn i salaten og server med dressingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.