Aspargessuppe

Asparges er sunt og godt. Dessuten er det kjempeenkelt å lage suppe av!

Se flere gode og sunne supper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 600 g Grønn frisk asparges
  • 2 ss Meierismør
  • 2 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl Matfløte
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 2 dl Melk

Fremgangsmåte:

  1. Grovhakk løk og skrell og kutt asparges i mindre biter.
  2. Smelt smøret i en kjele og stek løk og asparges til løken er blank. Legg litt av aspargesen til side til topping.
  3. Tilsett grønnsaksbuljong og melk og kok til aspargesbitene er møre.
  4. Tilsett matfløte og kjør suppen glatt og jevn ved å bruke en stavmikser.
  5. Smak til med sitron, salt og pepper. Topp suppen med asparges og frisk timian.

Se flere gode og sunne supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.