Aspargessuppe
Asparges er sunt og godt. Dessuten er det kjempeenkelt å lage suppe av!
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
- 600 g Grønn frisk asparges
- 2 ss Meierismør
- 2 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 dl Matfløte
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 2 dl Melk
Fremgangsmåte:
- Grovhakk løk og skrell og kutt asparges i mindre biter.
- Smelt smøret i en kjele og stek løk og asparges til løken er blank. Legg litt av aspargesen til side til topping.
- Tilsett grønnsaksbuljong og melk og kok til aspargesbitene er møre.
- Tilsett matfløte og kjør suppen glatt og jevn ved å bruke en stavmikser.
- Smak til med sitron, salt og pepper. Topp suppen med asparges og frisk timian.