En porsjon ertesuppe toppet med kvarg med brød ved siden av.

Enkel ertesuppe

En deilig, sunn og næringsrik suppe som er klar på 10 minutter.

Se flere deilige vegetarsupper her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 stk Sjalottløk
  • 2 ss Smør
  • 1 boks Hvite bønner
  • 300 g Dypfryste erter
  • 3 dl Vann
  • 5 dl Lettmelk
  • 2 stk Buljongterning
  • 3 dl Crème fraîche lett, 18 %

Fremgangsmåte:

  1. Rens og finhakk løken.
  2. Ha smør i en kjele og surr løken ved middels varme til den blir blank.
  3. Tilsett bønner, erter, vann, melk, buljong og kok opp.
  4. La det hele stå og små koke i 5 minutter.
  5. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør suppen til den får en glatt og jevn konsistens. Tilsett crème fraiche og smak til suppen med salt og pepper.
  6. Server gjerne med litt kvarg på toppen og brødkrutonger.

Kokkens tips:Som det lille ekstra kan du sprøsteke finsnittet spekeskinke eller bacon og drysse over før servering. Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.