Potetsuppe

Potetsuppe

Suppe er både mettende og enkelt å lage, og krever sjelden eksklusive råvarer. Prøv denne deilige potetsuppen, som passer både til hverdag og fest.

Se flere sunne og gode vegetarsupper her.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 stk Potet (norske sorter som pimpernell, mandelpotet eller gourmetpotetene)
  • 1 stk Purre
  • 7 dl Vann
  • 3 dl Melk
  • 4 ss Smør
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 4 skive Loff
  • 1 ss Olivenolje

Fremgangsmåte:

Ernæringsrådgiverens tips:På den tiden poteten kom til Norge, var kostholdet C-vitaminfattig, og mange hadde mangel på vitamin C. Med potetens inntog forsvant denne mangelen, og poteten ble nordmenns viktigste kilde til vitamin C.

  1. Rens poteter og purre, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Hell over vannet og kok grønnsakene til de er møre.
  2. Ha i melk og smør, og kjør suppen i en hurtigmikser til den er jevn og glatt. Du kan også bruke stavmikser rett i gryten.
  3. Smak til med salt og pepper. Topp suppen med olivenolje, strimlet purre og brødkrutonger før servering.Gammelt brød er perfekt å lage brødkrutonger av. Del brødet i terninger og fordel de på et stekebrett. Hell over litt olje, salt og gjerne litt hvotløk. Stek dem på 200 °C i ca 10 minutter, til de er sprø.

Se flere sunne og gode vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.