Potetsuppe
Suppe er både mettende og enkelt å lage, og krever sjelden eksklusive råvarer. Prøv denne deilige potetsuppen, som passer både til hverdag og fest.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 5 stk Potet (norske sorter som pimpernell, mandelpotet eller gourmetpotetene)
- 1 stk Purre
- 7 dl Vann
- 3 dl Melk
- 4 ss Smør
- 1 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 4 skive Loff
- 1 ss Olivenolje
Fremgangsmåte:
Ernæringsrådgiverens tips:På den tiden poteten kom til Norge, var kostholdet C-vitaminfattig, og mange hadde mangel på vitamin C. Med potetens inntog forsvant denne mangelen, og poteten ble nordmenns viktigste kilde til vitamin C.
- Rens poteter og purre, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Hell over vannet og kok grønnsakene til de er møre.
- Ha i melk og smør, og kjør suppen i en hurtigmikser til den er jevn og glatt. Du kan også bruke stavmikser rett i gryten.
- Smak til med salt og pepper. Topp suppen med olivenolje, strimlet purre og brødkrutonger før servering.Gammelt brød er perfekt å lage brødkrutonger av. Del brødet i terninger og fordel de på et stekebrett. Hell over litt olje, salt og gjerne litt hvotløk. Stek dem på 200 °C i ca 10 minutter, til de er sprø.