Fransk ostesuppe
Suppe er alltid lettvint og godt. Blåmuggosten gir denne et lite sting - nydelig! Server rykende varm sammen med nybakt, grovt brød.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 båt Hvitløk
- 1 stk Løk
- 1 stk Grønn paprika
- 1 stk Eple
- 2 ss Smør
- 1 ts Karri
- 5 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 5 dl Lettmelk
- 200 g Blåmuggost
- 4 stk Eggeplomme
- 8 ss Kremfløte
- 100 g Brødkrutonger
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk, hvitløk og paprika og riv eplet.
- Smelt smør i en kjele og fres alle grønnsakene sammen med karri.
- Spe med buljong/kraft og melk. La suppen koke i noen minutter.
- Del osten i mindre biter og la den smelte ned i suppen. Varm opp suppen til oppunder kokepunktet. Det er viktig at den ikke begynner å koke.
- Smak den til med salt.
- Visp sammen fløten og eggeplommene og hell det i suppen under omrøring.
- Serveres med brødkrutonger og grønt krydder.