Krydret gulrotsuppe med linser
En delikat gulrotsuppe med mange spennende smaker. Passer perfekt både til lunsj, middag og kvelds.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Rød chili
- 3 ts Spisskummenfrø
- 1 ss Smør
- 1 stk Løk
- 600 g Gulrot
- 2 ss Smør
- 140 g Røde linser
- 5 dl Vann
- 7 dl Lettmelk eller helmelk
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 2 ss Frisk koriander
- 2 dl Yoghurt naturell
Fremgangsmåte:
- Fjern frø og finhakk chiliene. Surr dem i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrø til det lukter krydder. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
- Rens og finhakk løk, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
- Ha smør i en stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
- Tilsett revet gulrot, spisskummenfrø, chili, røde linser, vann og melk. Kok opp og la den småkoke i ca 10 minutter eller til de røde linsene er myke.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft
- Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og chili.Hvis du ønsker en sterkere suppe, tilsettes det mer frisk chili.