Gratinert potetsalat med mozzarella
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 500 g Potet
- 1 stk Rødløk
- 100 g Mozzarella , revet
- 1 ss Balsamicoeddik
- 2 ss Olivenolje
- 0,5 ts Dijonsennep
- 0,5 ts Salt
- 0,25 ts Pepper
- 100 g Ruccola eller annen salat
- 10 stk Soltørkede tomater i olje
- 2 båt Hvitløk
- 1 ss Frisk basilikum
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 225 °C,
- Skjær potetene i skiver og løken i ringer.
- Legg potetskiver og rødløk i en ildfast form.
- Bland sammen balsamicoeddik, olivenolje, dijonsennep, salt og pepper til en dressing og drypp den over potetformen.
- Strø over osten og stek retten i ovnen i ca 10 minutter.
- Rist gjerne brødet i ovnen samtidig hvis du ikke har brødrister.
- Kjør soltørkede tomater, hvitløk og urter i foodprosessor.
- Legg grønn salat på et fat og topp den med varm potetsalat. Server retten sammen med ristet brød med tomatblanding.