Karrisaus
Ingredienser:
Porsjoner
- 0,5 stk Eple
- 3 stk Sjalottløk
- 2 ss Smør
- 1 båt Hvitløk
- 1 ss Karri
- 1 ss Hvetemel
- 2 dl Hønsekraft
- 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
Fremgangsmåte:
- Skrell eplet og del det i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
- Tilsett hvetemelet og rør det godt inn. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
- Tilsett hønsekraft/buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
- Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Ernæringsrådgiverens tips:For å redusere fettinnholdet noe, kan du bytte ut vanlig crème fraîche med en lettere variant. Du bevarer den gode smaken, men sausen kan bli litt tynnere.
- Smak sausen til med salt og pepper før servering. Kokkens tips:Karri er et blandingskrydder som består av flere sterke og aromatiske krydder. Karri er derfor ikke bare karri, krydderet kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader. Prøv deg derfor litt frem i forhold til hvilken mengde som er passe for dine smaksløker.