Stuede poteter
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 6 stk Potet
- 1 dl Vann
- 2 dl Melk
- 1 ss Smør
- 1 ts Salt
- 2 ss Frisk kruspersille , finhakket
- 1 ss Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Skrell og skjær potetene i terninger. Kok dem knapt møre i vannet.
- Ta potetterningene opp fra vannet og tilsett melken, og kok opp under omrøring.
- Smelt smør og rør inn melet. Rør inn bladingen med smør og mel i den kokende væsken. Rør til det har blitt en jevn og blank hvit saus.
- Tilsett potetene i sausen og la det hele småkoke under omrøring til potetene er godt møre, ca 5 - 10 minutter.
- Smak stuingen til med salt og pepper og dryss grønt over.
- Server potetstuing til spekemat, røkt eller gravet fisk eller f. eks. pølser.