Fløtegratinerte poteter
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 8 stk Potet
- 2 båt Hvitløk
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 2,5 dl Matfløte eller kremfløte
- 50 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200° C.
- Skrell poteter og skjær de i tynne skiver, ca. 3-4 mm. Finhakk hvitløk.
- Smør en ildfastfom på ca. 20x30 cm.
- Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen, strø over halvparten av hvitløken og krydre med salt og pepper. Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
- Ha over ett nytt lag med poteter, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten.Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger potetene kortere tid i ovnen.
- Stek midt i ovnen ved 200° C i 25 minutter. Legg ost på toppen og stek videre i 10 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.