Tacovaffel
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Vafler:
- 2 dl Hvetemel
- 2 dl Sammalt hvete, fin
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Bakepulver
- 4 dl Melk
- 2 stk Egg
- 2 ss Smør
- 2 stk Vårløk
- 2 ts Frisk oregano
- 30 g Gulost
- Fyll:
- 150 g Tomat
- 1 stk Avokado
- 150 g Gulost
- 400 g Karbonadedeig
- 2 ts Tacokrydder
- 0,5 beger Lettrømme
- 4 ss Chilisaus
- 50 g Tortillachips
Fremgangsmåte:
Vafler:
- Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
- Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. Ha deretter i finsnittet vårløk, hakket oregano (eller andre urter) og revet ost.
- La røren svelle i 15 - 20 minutter.
- Stek vaflene til de er gylne.Fyll:
- Del tomater og avokado i skiver. Riv osten.
- Stek karbonadedeigen sammen med tacokrydderet.
- Topp vaflene med karbonadedeigen, grønnsaker, ost, rømme, chilisaus, knuste tortillachips og hakket koriander.