Tex Mex wraps
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 6 stk.
- SYLTET RØDLØK:
- 0,5 stk Rødløk
- 1,5 dl Vann
- 100 g Sukker
- 0,5 dl Eddik, 7 %
- LEFSER:
- 2 ss Solsikkeolje
- 1 ts Bakepulver
- 60 g Byggmel
- 120 g Hvetemel
- 0,25 ts Salt
- 1 dl Vann
- FYLL:
- 0,5 dl Solsikkeolje
- 600 g Karbonadedeig
- 2 ss Tacokrydder
- 0,5 dl Vann
- 1 krm Chilipulver
- 1 boks Hvite bønner i tomatsaus
- 300 g Revet gulost
- 0,5 stk Mango
- 1 stk Lime
- 0,5 stk Hjertesalat eller en annen type salat
- 2 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 3 ss Frisk koriander
- 1 stk Løk
Fremgangsmåte:
Syltet rødløk:
- Skjær rødløk i tynne skiver og ha løken i en bolle.
- Kok opp vann, sukker og eddik og hell alt over rødløken.
- La løken trekke i laken til den har blitt avkjølt.Hvetetortillas:
- Bland alle ingrediensene til lefsene sammen til en smidig deig. Legg den over i en kjøkkenbolle og la deigen hvile i 20 minutter.
- Del deigen i 6 like store emner, form emnene til boller og klem dem litt flate.
- La dem hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
- Kjevle deigen ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
- Stek tortillas i en tørr stekepanne på middels sterk varme. Når du ser at lefsene blåser seg opp, snu dem og stek dem på andre siden i noen sekunder.Fyll:
- Brun karbonadedeigen og løk i litt olje i 2 omganger.
- Tilsett tacokrydder med vann og chilipulver. La det hele surre til vannet har fordampet.
- Tilsett bønnene og stek videre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Riv osten på et rivjern, kutt mango i små biter og del lime på langs. Snitt eller riv salaten i grove biter.
- Fyll lefsene godt med alt det deilige tilbehøret.Prøv en av våre dressinger. Inspirasjon finner du HER .