Varm kakao med kanel
Varier kakaoen med smak av ulike krydder. Kanel er et av de krydrene som smaker spesielt godt i kakao.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 l Lettmelk
- 5 ss Sukker
- 5 ss Kakaopulver
- 1 ss Vaniljesukker
- 2 ts Malt kanel (kan sløyfes)
- 1 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
- Bland kakao, sukker, vaniljesukker og kanel i en kjele sammen med halvparten av melken. Varm opp under omrøring. Pass på at alt løser seg opp.
- Tilsett resten av melken og varm kakaoen forsiktig opp til kokepunktet. Rør godt.
- Server kakaoen varm med pisket krem og et dryss kanel på toppen.
Ernæringsrådgiverens tips:Til hverdags kan du gjerne lage kakaoen fra bunnen av med mager melk, lite sukker og kakaopulver. Da er det lettere å regulere sukkermengden og du får i deg alle de gode næringsstoffene fra melken. Se flere oppskrifter på deilig kakao her .